Kategori: Göra

Bökeviks badplats

Bökeviks badplats

Långsträckt sandstrand, långgrunt. Gräsmatta, klippor, tre bryggor med badstegar och ett hopptorn. Omklädningshytt, toaletter och kiosk som är öppen sommartid. Ett av västsveriges finaste badplater. Parkerig finns vid Kristinebergsvägen.

Hörsäckan

Hörsäckan

Är ett underbart klippbad som ligger på ön Ösö i Grundsund. Det är inget barnbad. God simmkunnighet behövs. Där finns många plana bergytor att sola på. Gratis parkeringar finns i centrala Grundsund. Badet finns markerat på Cykelkartan.

Klyftan

Klyftan

Badplatsen ligger i Grundsund, till vänster när man kommer ner i samhället. Det ligger nära Grundsunds Marina i Värbofjorden. Där finns bryggor, omklädningshytter, toaletter, gräsmatta och klippor.

Munkevik

Munkevik

Långsträckt badstrand som ligger mellan Grundsund och Stockevik. Använd cykelkartan för att hitta dit.

Rågårdsviks badplats

Rågårdsviks badplats

Badplatsen ligger till höger när man kommer ner i samhället. Det finns en gångväg förbi kiosken nere vid hamnområdet. Därifrån går man mellan hus och sjöbodar för att nå badet som består av en lång brygga med stegar ner i vattnet. Nära bryggan är det både klippor och långgrund sandstrand vid Ellösfjorden.

Rödbergsvik

Rödbergsvik

Vid Östersidans norra del finns denna badplats, som är markerad på cykrlkartan. Barnvänligt med sandstrand.

Sommarbad - Bökevik

Sommarbad - Bökevik

Långsträckt sandstrand, långgrunt. Gräsmatta, klippor, bryggor med badstegar, hopptorn, omklädningshytt och toaletter. Parkerig finns vid Kristinebergsvägen.

Sommarbad - Hörsäckan

Sommarbad - Hörsäckan

Klippbad som ligger på ön Ösö i Grundsund. Där finns många plana bergytor att sola på. Trampolin och badstege finns. Det är trappor med ledstänger på vägen. Badet finns markerat på Cykelkartan.

Sommarbad - Klyftan

Sommarbad - Klyftan

Badplatsen ligger i Grundsund, till vänster efter kyrkan, nära Grundsunds Marina. Där finns bryggor, omklädningshytter, toaletter, gräsmatta och klippor.

Sommarbad - Munkevik

Sommarbad - Munkevik

Långsträckt badstrand som ligger mellan Grundsund och Stockevik. Använd cykelkartan för att hitta dit. Från Grundsund kan man promenera längs Stranpromenaden, gå förbi Vigerna och därefter börjar Munkeviksleden fram till Munkevik.

Sommarbad - Rågårdsviks badplats

Sommarbad - Rågårdsviks badplats

Badplatsen ligger till höger ner i samhället och det finns en gångväg vid hamnområdet. Därifrån går man mellan hus och sjöbodar för att nå badet som består av en lång brygga med stegar ner i vattnet. Nära bryggan är det både klippor och långgrund sandstrand vid Ellösfjorden.

Sommarbad - Rödbergsvik

Sommarbad - Rödbergsvik

Vid Östersidans norra del finns denna badplats, som är markerad på cykelkartan. Barnvänligt med sandstrand.

Sommarbad - Stockevik

Sommarbad - Stockevik

I Stockevik finns flera badställen. En badbrygga ligger centralt i hamnen.

Stockevik

Stockevik

I Stockevik finns flera badställen. En badbrygga ligger centralt i hamnen.

Strandpromenaden i Grundsund

Strandpromenaden i Grundsund

Längs strandpromenaden finns en stege och längre ut finns en badbrygga med stege. Klippbad.

Vigerna

Vigerna

Ligger norr om Grundsund. Badstegar, strand, klippor och gräsytor.

FinnAc Seglarskolor

FinnAc Seglarskolor
Telefon

0735-199505

"drivs av ungdomar för ungdomar"

Flatö kajak

Flatö kajak
Telefon

0523-223 07, 0733-72 14 02

Flatö Kajakcenter ligger mellan Malö och Flatön samt på Skaftö.

Kajakuthyrning i Grundsund

Kajakuthyrning i Grundsund
Telefon

0707-332240

Du kan dels hyra en kajak, dels gå på en kurs. Uthyrningen finns i Grundsund vid Östra Kajen.

Kvartsita Skolsegelfartyg

Kvartsita Skolsegelfartyg
Telefon

0523-231 88

T/S Kvartsita, är ett segelfartyg som drivs ideellt. Syftet är att ge alla, framförallt unga, möjlighet att lära sig segla skuta. Bli gärna medlem. Välkommen ombord!

Windros, Dejlig Cruise AB

Windros, Dejlig Cruise AB
Telefon

Kontor: 0523-23352, Ombord: 070-509 33 52

Vi erbjuder kryssningar i Bohusläns vackra skärgård. Välkommen ombord!

Gång- och cykelvägar på Skaftö

Gång- och cykelvägar på Skaftö

Gång- och cykelväg förbinder Grundsund – Stockevik – Fiskebäckskil. Den ökar tillgängligheten till naturen och ger samtidigt ökad trafiksäkerhet. Skaftö runt, kan vara lagom för en dagsutflykt. Passagerarbåtar. Carl Wilhelmson kör dagligen turer mellan Lysekil och Skaftö (Fiskebäckskil och Östersidan). Båtfärden tar 15 minuter och man får ta med cyklar ombord utan kostnad. http://reseplanerare.vasttrafik.se Rania kör dagligen turer på sommaren mellan Grundsund – Fiskebäckskil och Lysekil. Båtfärden tar 30 minuter och man får ta med cyklar ombord utan kostnad. http://www.bohustrafik.se/index.html

Bobbo Fisketurer

Bobbo Fisketurer
Telefon

0739-627101

Bobbo Royson är en äkta Grundsundsfiskare som står vid rodret.

Lycka sjö och upplevelse

Lycka sjö och upplevelse
Telefon

0707-700335

Ett företag som bedriver båtcharter med äldre genuin bohusjulle med tändkulemotor. Sommartid erbjuds sälsafari, fisketurer och utflykter i närområdet. Hummersafari under hösten och turer med julbord i december. Båtens hemmahamn är Grundsund. Priser efter ök. med skeppare. Båten bokas via hemsidan.

Bordtennisklubb "RK Fisklir"

Bottnahallen

Bottnahallen
Telefon

0523-61 32 12

Idrottshall i Grundsund, ligger bredvid fotbollsplanen. Fullskaliga mått för handboll 40x20 meter. Parkettgolv. Sittplatsläktare, övre etage, en långsida. Kapaciteten upp till 200 personer. Fyra omklädningsrum. Verksamheter: Innebandy, gymnastik, handboll, vollyboll, basket, badminton mm. Motions/styrketräningsavdelning. Hemmaplan för innebandyklubben GIF och bordtennisklubben Fisklir. Övernattning kan ske vid behov. Kan hyras, kontakta Torgny Jansson, Lysekils kommun.

Fiskebäckskils TK - Tennis

Fiskebäckskils TK - Tennis
Telefon

0523-223 47, 0523-231 31

Utomhusspel på 3 fina grusbanor idylliskt belägna vid Bökeviks badplats. Tidsbokning 0523-22347 Ordförande, Brunström Klas

Fotbollsplan Bottnavallen

Fotbollsplan Bottnavallen
Telefon

0523-21314, 0523-61 32 12

Publiken kan se matcherna från naturliga läktare i de omkringliggande bergen samt en mindre läktare. Publikkapaciteten är därför stor. Fyra omklädningsrum. Hemmaplan för fotbollsklubben GIF. Fotbollsplanen ligger intill idrottshallen och är centralt belägen. Övernattning i samband med träning kan ske vid behov. Kontakta Torgny Jansson, Lysekils kommun, Skaftö Vandrarhem eller styrelsen för GIF. Välkomna!

GIF Grundsdunds idrottsförening

Vi har fotbolls- och innebandylag. Grundsunds Idrottsförening har en klubbstuga, omklädningsrum, dusch och WC. Ligger intill Bottnahallen, idrottshuset. Vår anläggning kan hyras ut.
Välkomna!

GoIF, Skaftö Gymnastik och idrottsförening

GoIF, Skaftö Gymnastik och idrottsförening
Telefon

0523-230 42

Föreningen driver verksamhet i Bottnahallen från 1995; innebandy, badminton och motionsgymnastik. Här finns lokal med träningsredskap. Vi anordnar poängpromenader vår och höst. Tillsammans med Grundsunds IF och ICA Grundsund arrangeras luciakröning och julmarknad i "Krögen" i Grundsund. Välkommen till Skaftö GoIF!

Skaftö Golfklubb

Skaftö Golfklubb
Telefon

0523-232 11

18-håls bana, Restaurang och boende. Ligger mellan Fiskebäckskil och Grundsund.
Klubbchef Mikael Jumark
Välkomna!

Sommargympa

Sommargympa
Telefon

0523-667788

På hotell Gullmarstrand i samarbete med Fiskis & Svettis

Skaftö Ridklubb

Skaftö Ridklubb
Telefon

0523-228 92

Idéell förening öppen för alla. Vi ligger mellan Östersidan och Fiskebäckskil. Vi har lektionshästar, privathästar och bedriver ridlektioner. Somrarna har vi dagridläger under sammanlagt åtta veckor. Varje sommar arrangerar vi en auktion, loppis, ponnyridning och servering. Har du överblivna saker där hemma så ring oss! Bli gärna medlem!
Rid med oss!

Islandsberg

För sjöfarande är Islandsberg ett namn som inger respekt. Ingen skyddande skärgård finns utanför och sjöhävningen är ofta ganska kraftig i vattnen utanför, även dagar då det inte blåser särskilt mycket. Den vitmålade delen av huset är mot havet för att vara ett dagmärke för sjöfart. Huset har varit både en fyr och bostadshus. Evert Taube vistades ibland på Islandsberg under 1890-talet hos sin morbror som var fyrvaktare och levde med sin familj i fyrhuset. Islandsbergs huvud Högt uppe på de skrovliga gnejsklipporna längst ut vid Islandsbergs huvud, med en bedårande utsikt över havet, ligger ett före detta fyrhus, numera i privat ägo. Huset byggdes som kombinerad fyr och bostadshus 1883 och fungerade som fyr fram till 1938.
En tid ägdes huset av en syster till Evert Taube. Från Islandsbergs huvud ser man Gullholmen i söder med sina tätt liggande hus och i norr skymtar Gåsö med småöar i röd bohusgranit. Den som är intresserad av annorlunda bergsformationer och stora stenblock kan titta närmare på området som ligger några hundra meter norr om fyrhuset. Den terrängen är mer krävande att gå i. Bergsbranterna under vattnet vid Islandsberg stupar nästan lodrätt ned till över 30 meter.
På botten finns stora stenblock som här och var bildar tunnlar och grottor. Platsen är omtyckt av sportdykare. Utsikten är fantastisk från Islandsbergs huvud. Det före detta fyrhuset är numera privatbostad. Text : Thomas Anderson

Jättegrytor i Grundsund

Jättegrytor i Grundsund

Det finns två jättegrytor i området nordväst om Grundsund. Från Grundsund går du mot Stockevik. Vid sommarstugeområdet Dammen tar du till vänster vid Backavägen. Där gatan slutar följer du den lilla stigen till höger. Jättegrytorna ligger ca. 100 meter på höger sida.

Minnessten vid Grundsunds kyrka

Utanför kyrkan i Grundsund finns en minnessten över fiskare och sjömän omkomna i sin yrkesutövning. Stenen är rest av Grundsunds församling 1981.
Kyrkorna i Grundsund och i Fiskebäckskil är väl värda ett besök.

Vägeröds dalar

Vägeröds dalar

Vägeröds dalar är ett naturreservat. På våren är området välbesökt för dess rikliga vårblommor. I områdets södra del finns blåsippor i mängder under blomningen i april. Alla blåsippor är faktiskt inte blå. Det finns flera spännande färgvarianter från rött, rosa till vitt.
På vägen till blåsipporna passerar man ett ovanligt rikligt bestånd av murgröna som slingrar sig upp längs trädstammarna. Området består av ekar och bokskog. På Österberget, vid ravinen i Vägeröd ligger , ett bronsåldersröse med en fantastisk utsikt över havet. Här finns en skyltad kulturstig med skyltar som beskriver områdets historia.
Det finns en rastplats vid dammen Edsvattnet. Skaftö Hembygdsförening sköter området. Du kan bli guidad via din mobiltelefon på flera ställen i området.